Domácí müsli

Víkendové snídaně mám nejraději. Člověk vstane, kdy se mu zachce, nemusí se zkrášlovat, malovat a oblékat se do džínů, může zasednout ke snídani ještě v pyžamu.

Když je ráno klid a se snídaní nemusím nikam spěchat, udělám si kaši s ovocem, nebo mé oblíbené jablko s bílým jogurtem a trochou müsli. Vím, že bílý jogurt po ránu je ta nejhorší možná varianta, ale jsem taky jenom člověk, ne chodící encyklopedie na ukázkový jídelníček, takže si to tuto snídani občas dopřeji.

V neděli byl přesně ideální den na líné ráno a pohodovou snídani. Dlouho jsem neměla svou oblíbenou jogurtovo jablečnou kombinaci, tak jsem si řekla, že si udělám radost. Nakrájela jsem jablko, přelila ho jogurtem a ze skříňky vyndala sáček s kupovaným müsli. Ze zvědavosti jsem si pročítala složení a pomalu, ale jistě mi tuhl úsměv. Samý cukr, jedno éčko za druhým a kalorie?! No lepší pomlčet. Müsli jsem vzala a při nejbližší příležitosti ho někomu dám. Ale co si tedy do jogurtu dám?

Napadlo mě udělat si müsli domácí. Budu přesně vědět, kolik tam čeho je, že tam není cukr a hlavně si namíchám kombinaci svých nejoblíbenějších ingrediencí. Zde přináším několik tipů, co si do müsli můžete dát a věřte mi, že si balené müsli už nikdy nekoupíte.

Domácí müsli

Základem je 500 g ovesných vloček

Ingredience

  • sušený kokos
  • mandle
  • sušené brusinky
  • hrozinky
  • lněné semínko
  • sezam
  • dýňová semínka
  • a vše osladit medem

Tip: Ovesné vločky smíchané se sušeným kokosem a medem zapečte v troubě. Základ pro vaše müsli bude ještě chutnější!

Dobrou chuť!

Napsat komentář