Ovesné muffiny


Muffiny dělám hrozně ráda, jsou jednoduché a nemusíte je porcovat. Když člověk spěchá, vezme muffin do ruky a snídaně je zajištěna. Zkoušela jsem už i slanou verzi, ale stejně mám nejraději muffiny nasladko. Vyzkoušela jsem zdravější variantu a vznikly z toho ovesné muffiny.


Ingredience:
Těsto:
1 hrnek ovesných vloček
¾ hrnku hladké mouky  (použila jsme bezlepkovou)
½ hrnku třtinového cukru
200 g másla (použila jsem Provamel)
1 ½ hrnku bílého jogurtu (použila jsem sojový)
½ lžičky sody
Na posypku:
¾ hrnku celozrnné mouky
½ hrnku ovesných vloček
½ hrnku třtinového cukru
1/3 hrnku másla (použila jsem Provamel)
Postup:
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Nejdříve si připravíme posypku a to tak, že všechny ingredience zpracujeme prsty v míse. Hotovou posypku dáme odpočinout do mrazáku.


Připravíme si další mísu, tentokrát na přípravu těsta. Smícháme vločky, mouky a sodu. V menším hrnci rozpustíme máslo, do kterého přidáme cukr a jogurt. Směs přidáme k mouce a vločkám a smícháme vše dohromady. Připravíme si formu na muffin, plníme formičky tak do ¾ a povrch pokryjeme posypkou. Pečeme přibližně 35 minut na 180 stupňů.



Napsat komentář