Zdravé mrkvové sušenky s rozinkami


Taky vás někdy honí mlsná? Mě teda jo a to dost často J! Nejvíce se chutě ozývají kolem 15-16té hodiny, kdy je čas na kávu.  Někdy, ale káva nestačí a chce to nějakou sladkost, něco malého k zakousnutí. Zjistila jsem, že ne vždy si v tom velkém výběru v supermarketech lze vybrat nějakou dobrou „zdravou“ sušenku. Mám ráda raw tyčinky od Lifefoodu a nebo další jiné raw sušenky. Problém je, že nejsou jednoduše k sehnání a objednávám je na internetu.
Když nemám ani sušenky, ani možnost je objednat, musím sáhnout do vlastních zásob a vymyslet něco na zub ke kávě.
Představuji vám ty nejlepší sušenky co znám! Jsou měkké, chutné, sladké, zdravé a jednoduché!
Dobrou chuť!


Ingredience:
1/3 hrnku rostlinného mléka
1/2 hrnku oleje
1 hrnek hnědého cukru
1/2 hrnku bílého cukru
1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu
1 a 3/4 hrnku polohrubé mouky
1 lžčka prášku do pečiva
1 a 1/2 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
1 hrnek najemno nastrouhané dobré mrkve
1/2 hrnku sušeného kokosu 
1/2 hrnku nahrubo nasekaných vlašských ořechů
1 hrnek rozinek (brusinek)
Postup:

Troubu předehřejte na 180°C a dva plechy vyložte pečícím papírem. Ve větší míse smícháme cukr, mléko, olej a vanilku a prošlehejte metličkou. Do této směsi prosejte mouku s práškem do pečiva a skořicí. Jemně promíchejte, poté přidejte mrkev, kokos, ořechy a rozinky. Těsto by mělo být vlhké a trochu lepkavé. Na plech klaďte vrchovaté lžíce těsta a mezi jednotlivými sušenkami nechte nejméně 3 cm místa. Pečte 14 – 16 minut, dokud nejsou kraje nazlátlé a sušenky na povrchu pevné. Po vyndání nechte sušenky 10 minut chladnout na plechu, poté je se do nich můžete slavnostně pustit J!


Napsat komentář